MASSEREN IN DE KRAAMTIJD

De eerste weken van zijn leventje moet je baby aan een hoop nieuwe prikkels wennen. Waar hij/zij het in je buik het altijd lekker warm had, de hele dag werd gewiegd en nooit honger had, is dat na de geboorte ineens veranderd. Je kindje moet zelf gaan ademen, ervaart voor het eerst wat honger en kou zijn en wordt niet meer de hele dag gewiegd. Door je baby te masseren ervaart hij weer even hoe het in de buik was. In de kraamtijd (de eerste 6 weken) geven de Shantala technieken nog te veel prikkels., maar de speciale zachte technieken uit de kraamtijd special zijn al geschikt vanaf de geboorte. Tijdens het masseren besteden we veel aandacht aan het bekkengebied wat correspondeert met de basisveiligheid. De technieken zorgen ervoor dat je baby goed in zijn/haar lijfje landt en bevorderen het gevoel van geborgenheid en veiligheid zodat je baby een zachte landing op aarde krijgt.

 

SHANTALA BABYMASSAGE

Vanaf 6 weken kan je beginnen met de Shantala babymassage technieken. Deze technieken komen uit India en worden daar van moeder op dochter doorgegeven en zijn onderdeel van de dagelijkse verzorging van de baby. Tijdens de cursus leer je alle Shantala technieken, alleen in een andere volgorde om te voorkomen dat je kindje overprikkelt raakt. Door de massage voelt je kindje letterlijk wat zijn/haar grenzen zijn wat rust geeft. Ook versterkt het jullie band, waardoor je kindje zich veilig en geborgen voelt  

MASSEREN BIJ KLACHTEN

Het masseren van je baby heeft vele voordelen. Het helpt je kindje ontspannen, waardoor het beter slaapt. Het bevorderd de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, de motoriek, spijsvertering en spierontwikkeling en het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en de bloedsomloop van je baby.  Ook kan het masseren van je baby een ondersteunende functie bieden bij klachten. Denk hierbij aan: darmkrampjes, verstopping,  onrustig/moeite met ontspannen, KISS syndroom, overstrekken of een voorkeurshouding. Mocht je kindje last hebben van klachten, dan kan ik de les hier op aanpassen met speciale technieken en ondersteunende yoga houdingen.

Let wel: het masseren bij kindjes die overstrekken, een voorkeurshouding of het KISS syndroom hebben is een aanvulling op de reguliere behandeling en géén behandelmethode.

         MASSEREN IN DE KRAAMTIJD

·        1 sessie van 60 minuten

·        Welkom op aarde massage

·        Babymassage in het kraambed

·        Masseren bij darmkrampjes + E-book

·        Basis bevestigend dragen

·        Geschikt vanaf de geboorte

 

 

         €45,-

 

 

         SHANTALA BABYMASSAGE

·         2 sessies van 60 minuten

·        19 technieken 

·        E-book met alle technieken

·        Inclusief massage olie

·        Technieken en yoga oefeningen afgestemd op je baby’s eventuele klachten 

·        Basis bevestigend dragen

·        Bonus module: slaap lekker massage

·        Geschikt vanaf 6 weken 

 

           €99,-