Het Rebozo sluitingsritueel komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse traditie, waar de vrouw aan het einde van haar kraamtijd (40 dagen) wordt gesloten als afsluiting van de periode van zwangerschap en geboorte. Na 40 dagen van rust en herstel  wordt de moeder gesloten, zodat ze hierna krachtig haar rol als (nieuwe) moeder in kan gaan. In diverse culturen worden vrouwen gesloten, al geven ze hier allemaal een andere invulling aan.

Tijdens de bevalling opent een vrouw op alle lagen van haar zijn om haar baby geboren te kunnen laten worden. De kraamweken zijn dan ook vaak een emotionele tijd, waarin veel vrouwen openstaan voor invloeden van buitenaf. Met het sluitingsritueel wordt je lichaam letterlijk (met de doeken) en figuurlijk (energetisch) gesloten, zodat je weer meer bij jezelf komt. Het is een moment van diepe ontspanning en aandacht voor jou als moeder, waarin we stilstaan bij het proces waar je doorheen bent gegaan tijdens de zwangerschap en bevalling om jouw kindje op de wereld te verwelkomen.

Tijdens de sluiting wordt je lichaam in 7 stappen (hoofd, schouders, taille, bekken, bovenbenen, onderbenen en voeten) deel voor deel in de rebozo gewikkeld, waarna de doek aan weerszijden strak aangetrokken wordt. Je wordt hierbij liefdevol omhuld, terwijl je lichaam zich weer ‘sluit’. De sluitende massage werkt helend en heeft een positief effect op het herstel van het lichaam van de moeder. Het helpt bij de verwerking en zal je weer meer in contact brengen met je lichaam. Het ritueel wordt oorspronkelijk als afsluiting van de kraamtijd gegeven, maar dit kan ook heel waardevol zijn bij een miskraam, stilgeboorte, de overgang of een andere impactvolle gebeurtenis in je leven.

         SLUITINGSRITUEEL

·        2 uur durend ritueel

·        Warm kruiden(voeten)bad 

·        Ruimte voor het vertellen van het geboorteverhaal

·        Buikmassage + pakking

·        Hoofd- en voetmassage

·        Sluiten van het lichaam met de rebozo

·        Inclusief kruidenthee en snacks

 

         €125,-