Sluitingsritueel

Het Rebozo sluitingsritueel komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse traditie, waar de vrouw aan het einde van haar kraamtijd (40 dagen) wordt gesloten als afsluiting van de periode van zwangerschap en geboorte. Na 40 dagen van rust en herstel  wordt de moeder gesloten, zodat ze hierna krachtig haar rol als (nieuwe) moeder in kan gaan. In diverse culturen worden vrouwen gesloten, al geven ze hier allemaal een andere invulling aan.

Tijdens de bevalling opent een vrouw op alle lagen van haar zijn om haar baby geboren te kunnen laten worden. De kraamweken zijn dan ook vaak een emotionele tijd, waarin veel vrouwen openstaan voor invloeden van buitenaf. Met het sluitingsritueel wordt je lichaam letterlijk (met de doeken) en figuurlijk (energetisch) gesloten, zodat je weer meer bij jezelf komt. Het is een moment van diepe ontspanning en aandacht voor jou als moeder, waarin we stilstaan bij het proces waar je doorheen bent gegaan tijdens de zwangerschap en bevalling om jouw kindje op de wereld te verwelkomen. 

Tijdens de sluiting wordt je lichaam in 7 stappen (hoofd, schouders, taille, bekken, bovenbenen, onderbenen en voeten) deel voor deel in de rebozo gewikkeld, waarna de doek aan weerszijden strak aangetrokken wordt. Je wordt hierbij liefdevol omhuld, terwijl je lichaam zich weer ‘sluit’. De sluitende massage werkt helend en heeft een positief effect op het herstel van het lichaam van de moeder. Het helpt bij de verwerking en zal je weer meer in contact brengen met je lichaam. Het ritueel wordt als afsluiting van de kraamtijd gegeven, maar dit kan ook nog jaren later, bijvoorbeeld bij de wens voor een volgend kindje, een miskraam, stilgeboorte of tijdens de overgang.

Welkom mama ritueel

Verwarmende moxa

Castorolie buikpakking

Voet, buik en hoofdmassage

Kruiden voetenbad

Ruimte voor vertellen van het geboorteverhaal

Rebozo inwikkeling

♥ Inclusief drinken en snacks

 

€145,-

Rebozo sluitingsritueel

♥ Meditatie

Lichaamsmassage

Warm kruidenbad

♥ Inwikkeling in warme dekens

Ruimte voor het vertellen van het geboorteverhaal

Rebozosluiting 

♥ Inclusief drinken en snacks

 

€195,-

Let op! Het rebozo sluitingsritueel wordt met 2 personen gedaan. Je moet zelf voor een 2e persoon zorgen. Bijvoorbeeld je (geboorte)partner, moeder, doula of een goede vriend(in). Voor het ‘welkom mama ritueel’ geldt dit niet.

Je kindje is welkom tijdens het ritueel, al is het wel fijn als er iemand is die de zorg op zich kan nemen, zodat jij je kan overgeven aan het ritueel.